Onderwater wier
Wier
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
« »

Thalassotherapie (ofwel zeewatertherapie) wordt meestal gegeven in een direct aan zee gelegen kuuroord. De baden zijn gevuld met zeewater. Ook worden er behandelingen met een zee-algen pakking gegeven. De Thalasso-cultuur kwam vooral vanaf het begin van de 20e eeuw in de belangstelling.

Thalassocentra zijn vooral in Frankrijk erg populair. Zeewater heeft voor bepaalde huidziekten een helende werking, bijvoorbeeld bij psoriasis, een kwaal die versnelde huidschilfering veroorzaakt.
 
 
 
 Thalassotherapie ontleent de haar naam
aan de oergodin Thalassa,
de moeder van alle leven in Zee.
 
 
 
 
Thuis een thalasso ervaring?
Zie onderaan deze pagina
 
 Thalassotherapie is al meer dan duizenden jaren populair. De oude Romeinen, Grieken en Egyptenaren ontdekten en gebruikten de goede eigenschappen van zeewier vanwege de preventieve en curatieve kwaliteiten. Zeewater is bijna identiek aan de samenstelling van onze lichaamsvloeistoffen, dus weken in warm zeewater stelt het lichaam in staat om mineralen en sporenelementen op te nemen terwijl tegelijkertijd gifstoffen en onzuiverheden worden verwijderd. Algen voegen een wonderlijke extra dimensie toe het zijn zeeplanten die de eigenschap hebben de actieve bestanddelen van de zee in hun cellen op te slaan zoals vitaminen, mineralen en sporenelementen. Deze zijn voor het menselijk lichaam heel belangrijk, omdat ze allerlei lichaamsprocessen op gang brengen. Een kilo zee-algen bevat ongeveer evenveel werkzame ingrediënten als 100.000 liter zeewater. Tevens bevat het natuurlijke oliën die vrijkomen bij de hitte van het badwater. Deze oliën worden geabsorbeerd door de huid en zorgen voor souplesse, verjonging en hydratatie van de huid. De waarde van zeewier mag dan ook voor de lichaamsverzorging niet worden onderschat.
 
Zee-algen hebben vele kwaliteiten. Zo blijken ze

Zout in het zeewater droogt de huid uit.
Daarom is het nodig om altijd achteraf te douchen.
Een zeewier bad/pakking daarentegen is als het baden in zee, alleen zonder het zout.


De volgende onderdelen kunnen in een thalassotherapie terugkomen:

 

Thuis

Er zijn inmiddels diverse leveranciers die een pakket aanbieden met oa gedroogd zeewier (bijv. AlgAran). Je kunt dan thuis een luxe spa beleving creëren. Het pakket bestaat meestal uit handgesneden biologisch zeewier in combinatie met zeezout. Door dit in bad te gebruiken zal het zeewier rehydrateren en de verzachtende en vochtinbrengende stoffen afgeven aan het badwater. Zeewier baden worden al generaties lang toegepast om de huid te verzorgen en herstellen, en gaan huidveroudering en cellulitis tegen. En nu kun je dat gewoon lekker thuis doen!
 
 
 
 
Zee en zeewier