Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Laminaria wortel gerecht
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
Seagri 2021.PNG
« »

Er worden regelmatig kookcursussen, workshops en proeverijen gegeven waarin zeewier de hoofdrol speelt. Hieronder vindt u een overzicht van cursussen, workshops en proeverijen voor zover die bij ons bekend zijn. Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement. 


Wanneer?
Waar?
Tijd?
Kosten?        
Wat?
             
 za 3-4 WierenWandeling van WildWier bij
Neeltje Jans
13.00-15.00 Tijdens corona restricties 
€45,- pp
Max. aantal deelnemers: 4 (of één huishouden)
‘Normale’ prijs 
€18,- pp
Aantal deelnemers: max 15 pers.

Ben je nieuwsgierig naar de wondere wereld van wilde zeewieren? Ga dan eens mee met onze introductie excursie ‘WierenWandeling’. Bij laagwater laten we zien wat wieren zijn, welke verschillen er zijn, hoe en waar ze leven. Deze ontdekkingsreis naar de vergeten ‘planten’ van de zee, sluiten we af met onze vegetarische Wildwier sushi.

Meer informatie en aanmelden: info@wildwier.nl
Laat a.j.b. naam en tel-nummer achter.
Je bent pas aangemeld als je een bevestiging hebt ontvangen!
vrij 7-5 Smaaksafari van WildWier bij Neeltje Jans 11.00-14.00  Prijs €58,- p.p.
Aantal deelnemers: 8-13 pers.
Langs de laagwaterlijn kuieren, uitleg krijgen over de wierige wildheid die daar groeit en dit afronden met een zeewierwaardige maaltijd? Dan is de smaaksafari wat voor jou! Deze excursie duurt drie uur en is zowel in de middag als lunch of in de avond als avondmaal te boeken. Het behelst een zeewier soep, verschillende hapjes en zeewierzoet toe. Allemaal vegetarisch en biologisch. Na de wandeling maken we samen de tafels op en leggen de laatste hand aan de door Wildwier thuis klaargemaakte hapjes. Supergezellig.

Meer informatie en aanmelden: info@wildwier.nl
Laat a.j.b. naam en tel-nummer achter.
Je bent pas aangemeld als je een bevestiging hebt ontvangen!
17-23 mei Seaweed Days Pacific Day Time
(=GMT minus 7 hours)
 

The thought of slowing climate change is often overwhelming, so much so that it leads to fear and inaction for individuals. But there is light where most people may not expect it!

Living in our oceans, sequestering carbon, providing habitat, and adding oxygen to our atmosphere are brown, green and red seaweeds with so many potential uses — human food, pet food, livestock feed, bio-packaging, cosmetics, pharmaceuticals, biofuels, and more!

A little awareness mixed with a dash of innovation is a recipe for HOPE! This is an invitation for you to share in that vision by participating in the first annual Seaweed Days, presented by Cascadia Seaweed.

The Seaweed Days Festival includes a variety of FREE VIRTUAL presentations, activities and events.  
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.

18-20 May Seaweed 4 Health - virtual conference   Registration fee: €125

We have a dream that someday seaweed will be known to everybody as a healthy part of everyday life. Therefore we are bringing together people with knowledge and experience to this international “Seaweed for Health” conference. Topics will include health research and business interests concerned with maximizing the use of seaweed. We hope that you will join us.

Available worldwide, seaweeds are incredibly rich sources of nutrients and unique bioactives. At the “Seaweed for Health” conference we will present an opportunity for people from many backgrounds to discuss the health-promoting properties of seaweed compounds, including novel functional ingredients that can be used for the formulation of food, feed, nutraceuticals, cosmeceuticals and pharmaceuticals. Furthermore, we will discuss toxicological aspects and regulatory issues as well as some barriers for industrial exploitation and commercialization of seaweed.

We hope to see you online!

Register here
wo 2-6  WierenWandeling van WildWier bij
Neeltje Jans
13.00-15.00   Zie info bij 5 april
vrij 11-6 Smaaksafari van WildWier bij Neeltje Jans  09.00-12.00     Zie informatie bij 7 mei
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
za 12-6 Koken op Laarzen met WildWier bij Neeltje Jans  09.45-12.45 €68,- p.p. 
Max. 12 deelnemers
 Je weet dat zeewier op je bord enorm gezond is, maar lijkt dat je een brug te ver? Trek dan je laarzen aan en kom met ons koken! Deze workshop hebben we speciaal opgetuigd voor hen die flink wat méér willen dan alleen maar zeewier zien: dit gaat over aanraken, ruiken, proeven en met zeewier koken. Koken op laarzen is een bijzondere manier om over de drempel te stappen en te ontdekken hoe jij zeewier op je bord krijgt. We slenteren langs de wilde groei van de Noorzee, waar je met laarzen en een dosis nieuwsWierigheid de basics van zeewier wordt bijgebracht. We besluiten met een buffet-aan-zee, made by all-of-us.

Meer informatie en aanmelden: info@wildwier.nl
Laat a.j.b. naam en tel-nummer achter.
Je bent pas aangemeld als je een bevestiging hebt ontvangen!
June 17, 2021 Novel proteins and applications from algae biomass 13.00-19.00 €290 Webinar. Unilever and biotech start-up Algenuity are announcing a new partnership to delve into the huge potential microalgae bring in innovating future foods for Unilever’s plant-based portfolio. Algenuity, which specialises in developing microalgae for use in consumer products, will work with the R&D team within Unilever’s Foods and Refreshment (F&R) division to explore ways of bringing foods made with microalgae to the market. REGISTRATION
vrij 18-6  WierenWandeling van WildWier bij
Neeltje Jans
15.00-17.00    Zie info bij 3 april
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
za 26-6  Smaaksafari van WildWier bij Neeltje Jans 09.15-12.15   Zie informatie bij 7 mei
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
July 1 and 2  Seaweed Valorization in Europe Conference: learning from Asia.     Seaweeds (marine macroalgae) are autotrophic organisms capable of producing many compounds of interest. For a long time, seaweeds have been seen as a great nutritional resource, primarily in Asian countries to later gain importance in Europe and South America, as well as in North America and Australia. It has been reported that edible seaweeds are rich in proteins, lipids and dietary fibers. Seaweeds are seen as important future feedstock for Europe, providing biomass for food, feed, and other applications. Seaweeds can contribute to a circular food system a protein transition and bio-based economy. The seaweed sector must avoid developing along the “old” economy’s way of cost leadership but develop along the way of the “new” circular economy.
REGISTRATION
vrij 2-7  WierenWandeling van WildWier bij
Neeltje Jans
13.00-15.00    Zie info bij 3 april
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
zo 4-7 Smaaksafari van WildWier bij Neeltje Jans 15.45-18.45    Zie informatie bij 7 mei
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
Zo 4 juli Smaak van Morgen jaarmarkt in Laren! 11-17.00   Op zondag 4 juli vindt de nieuwe, jaarlijkse ‘Smaak van Morgen’ markt plaats, met workshops, lezingen en veel duurzame oplossingen. De markt is eerlijk, biologisch, vegetarisch en superlokaal.
 
Hier staan we met een kraam van Slow Food Amsterdam en met onze werkgroep winkel. Het gloednieuwe boek “de Ark van de Smaak” over de 100 Nederlandse producten in de Ark van de Smaak wordt de week ervoor gepresenteerd (zondag 27 juni). Producten uit de Ark van de Smaak zijn op de Smaak van Morgen jaarmarkt te vinden.
8 juli Toxic algae blooms - from environment problem to biotech potentia  14 - 17.30    Building on Events and EABA are pleased to announce the upcoming EABA flash webinar on Toxic algae blooms - from environment problem to biotech potential. This technical webinar will be held July 8th and chaired by Philipp Hess, Head of Research Unit Environment, Microbiology & Phycotoxins IFREMER.  REGISTRATION
zo 11-7  Smaaksafari van WildWier bij Neeltje Jans 09.30-12.30   Zie informatie bij 7 mei
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
wo 14-7  Koken op Laarzen met WildWier bij Neeltje Jans 11.00-14.00   Zie informatie bij 12 juni
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
vrij 16-7  WierenWandeling van WildWier bij
Neeltje Jans
13.00-15.00   Zie info bij 3 april 
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
vrij 23-7  WierenWandeling van WildWier bij
Neeltje Jans
09.00-11.00   Zie info bij 3 april
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
vrij 30-7  WierenWandeling van WildWier bij
Neeltje Jans
13.00-15.00    Zie info bij 3 april
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
wo 4-8  Koken op Laarzen met WildWier bij Neeltje Jans 17.30-20.30   Zie informatie bij 12 juni
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
wo 11-8 Koken op Laarzen met WildWier bij Neeltje Jans 10.00-13.00   Zie informatie bij 12 juni
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
zo 15-8  WierenWandeling van WildWier bij
Neeltje Jans
13.00-15.00    Zie info bij 3 april
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
wo 18-8  Smaaksafari van WildWier bij Neeltje Jans 16.30-19.30   Zie informatie bij 7 mei
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
za 21-8 WierenWandeling van WildWier bij
Neeltje Jans
08.00-10.00     Zie info bij 3 april
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
do 26-8  WierenWandeling van WildWier bij
Neeltje Jans
10.00-12.00     Zie info bij 3 april
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
zo 29-8  Smaaksafari van WildWier bij Neeltje Jans 11.00-14.00   Zie informatie bij 7 mei
Boeking vindt plaats via de organisatie van het evenement.
         
15+16-9 Seagriculture Sept 15 09.00   - 
Sept.16
12.30 
 

The Seagriculture Conference will stick to a digital format in 2021 and will take place on September 15 and 16. A framework for the program has already been drafted, please see below, and once again we will do everything possible to make your virtual experience as enjoyable and informative as possible! 

For 2021 we have implemented some additional features that will contribute a high quality online conference serving the Seaweed industry! Find out more information on www.seagriculture.eu

         
 
Stichting Zeewierwijzer probeert de agenda zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Wijzigingen voorbehouden.