Wier
CIMG2552.JPG
IMG_20170825_094139.jpg
KelpNoodle 6e.jpg
« »

Mosselen

Nieuws
04 JUL 2018
Mosselen
Juli.
dé maand waarin er weer volop mosselen verkrijgbaar zijn.

Bij Hanos werd er een thema weekend georganiseerd om uitgebreid aandacht te besteden aan de opening van het mosselseizoen. De patisserie afdeling deed natuurlijk ook mee met het evenement. Zij hadden het geluk dat er nét eetbare patisserie schaaltjes in de vorm van een mossel in het assortiment waren opgenomen. Dat kwam mooi uit. Dus deze hebben ze gevuld en konden worden geproefd. Erg lekker en leuk om te zien.

Wat ook leuk was:
om klanten wat meer mogelijkheden te laten zien waren er ook vormpjes gevuld in de vorm van een oesterschelp. Met een 'parel' van lychee mousse die o.a. met Agar gemaakt was. Omdat Agar zo makkelijk te verwerken is, vertelde de patissier, en een mooi glad resultaat geeft. Zo doen de professionals het dus :). 

De Vitamin Store schrijft ook over mosselen. In dit geval over een specifieke mossel, de groenlipmossel, die alleen rond de kust van de Marlborough streek in Nieuw Zeeland leeft. Deze mossel vormt een belangrijk onderdeel van de dagelijkse voeding van de Maori, omdat het de lekkerste mossel is én omdat het een rijke bron van voedingsstoffen is. Volgens de Maori kun je er beter door dansen doordat je gewrichten soepel blijven. Wil je het ook uitproberen? Diverse groenlipmossel supplementen verkrijgbaar bij de Vitamin StoreTERUG!