Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Risotto

Veganistisch
28 JAN 2016
Risotto
Tijd: 25 min.

Ingrediënten:
  • 2 tl olie
  • 1 ui, gehakt
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 tl gember
  • 1½ el verse koriander,  fijn gehakt
  • ½ blok stevige tofoe
  • 1 aubergine, in stukken, niet geschild 
  • zout ~ 400 g arborio (risotto) rijst
  • 30 g gedroogde Chinese paddenstoelen, in stukjes en geweekt
  • sojasaus
  • rijstazijn
  • 500 ml groentebouillon
  • sesamolie
  • 2 bladen nori (zeewier), in stukjes2x2 cm
Bereiding:
  • Verwarm olie en fruit ui tot ui glazig is.
  • Voeg knoflook, gember en driekwart van koriander toe.
  • Doe tofoe en aubergine erbij en roerbak op hoog vuur tot ze bruin zijn. Breng op smaak met zout.
  • Voeg rijst toe, verdeel olie er goed over.
  • Voeg paddenstoelen toe (inclusief water waarin ze geweekt zijn), samen met flinke scheut rijstazijn en sojasaus.
  • Voeg bouillon toe (en indien nodig extra water). Zorg ervoor dat rijst ruim 2 cm onder water staat. Dek pan af en draai vuur zacht. Blijf af en toe roeren. Als rijst zacht is, roer tot meeste vloeistof is geabsorbeerd.
  • Voeg scheutje sesamolie en nori toe. Serveer met de rest van de verse koriander.
TERUG!