Nieuws

Carrousel
Carrousel
Carrousel
Carrousel
« »

Zeewier wordt ...

Nieuws
04 MAA 2022
Zeewier wordt ...
Dat Seacell garen heeft dat bestaat uit 100% biologisch afbreekbare vezels in combinatie met zeewier dat wisten wij al. Zo draag ik vaak een hemdje dat hiervan gemaakt is. En ook sokken. Heerlijk zacht en warm. Seacell verkoopt het materiaal ook als garen dat in veel mooie kleuren verkrijgbaar is.

Wat voor ons wel nieuw is, is garen van 100% zeewier . En daar kun je gewoon mee haken. Of breien.
Wat je ook maar zou doen met gewoon katoen, het kan nu met 100% zeewier garen.

100% zeewier: 
Garen van 100% zeewier


En zo hebben wij nu dus een zeewier paasei gehaakt: 
Zeewiergaren is een bijproduct van de cosmetica industrie.  Het kelp zeewier wordt in Zuid-Afrika gewonnen voor de proteinen en micronutrienten. Daarmee worden verzorgingsproducten gemaakt; zeewier is namelijk niet alleen gezond om te eten, de gezondheid bevorderende nutriënten van zeewier zijn gunstig voor het hele lichaam en kunnen helpen de huid te verstevigen, ontgiften en/of te tonifiëren.
Wat daarna overblijft wordt gebleekt met meel en gesponnen tot deze wonderbaarlijke draad. De draad is in verschillende diktes verkrijgbaar. 

Wij zijn naar de Handwerk Tempel in Apeldoorn gegaan, hét adres voor duurzaam handwerken. Hier kun je zeewiergaren kopen - en heel veel inspiratie opdoen. Zo worden er ook workshops en cursussen gegeven. En er is regelmatig een handwerkcaféSamen handwerken, breien, haken, macrameeën, borduren of wat u wilt, onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij en met mogelijkheid tot advies en begeleiding bij je handwerkproject. 

Maar je kunt, nadat je je handwerkmateriaal hebt ingeslagen, ook naar de Netten Fabriek, een stukje Apeldoorn vol geschiedenis dat nieuw leven wordt ingeblazen in de vorm van creatieve en eigentijdse ondernemingen en evenementen. Het ligt op 5 minuten loopafstand van de Handwerk Tempel. Voor de zeewier liefhebbers een extra leuke verrassing: een inspirerende muurschildering op het naastliggende gebouw van Royal Talens

Zeewier muurschildering bij Talens


 
TERUG!