Home

Carrousel
Carrousel
Carrousel
Carrousel
« »

Zeewier, alles over macro-algen. Door Stichting Zeewier Wijzer.


Op  deze site vind je heel veel informatie over zeewier. Wat ís zeewier, waarom zou je zeewier eten, hoe zit het met de voedingsstoffen in zeewier, hoe eet je zeewier, wat kun je er verder mee doen, etc. etc. En er valt veel te vertellen, heel veel. Vandaar dat we slechts een selectie van de belangrijkste onderwerpen laten zien als je via een mobiel apparaat kijkt. Maar geloof me, ook dan vind je al veel informatie. Als je nóg meer wilt weten, dan kun je het beste via een computer op deze pagina inloggen. En mocht je niet kunnen vinden waar je naar op zoek bent, dan horen wij dat graag zodat wij ervoor kunnen zorgen dat deze site zo compleet mogelijk blijft.

Geniet van je kennismaking met, of kennisverdieping van zeewier!

Zeewier  is de verzamelnaam van groepen niet-verwante ALGEN die in zee of brak water leven. Zeewier wordt in diverse werelddelen al sinds mensenheugenis gebruikt vanwege de vele gunstige eigenschappen die het heeft.
Zeewier heeft echter ook grote toekomstmogelijkheden, zeker in waterrijk Nederland. Geteeld op zee kan zeewier een belangrijke bijdrage leveren aan voedselzekerheid en aan de “biobased economy” (o.a. chemie en energieopwekking). Het heeft de potentie dé duurzame eiwitbron van de toekomst te worden:
  • het gehalte aan hoogwaardige eiwitten in zeewier is hoog,
  • zeewier kan op een duurzame manier worden verbouwd en
  • er is geen concurrentie met schaarse l(en steeds schraler wordende) andbouwgrond.

Het verbouwen van zeewier heeft alles in zich om uit te groeien tot een teelt groter dan die van de huidige top-3 gewassen (rijst, maïs, en tarwe). De eerste zeewier boerderijen liggen inmiddels in de Nederlandse wateren en wellicht zal zeewier een belangrijk onderdeel van het menu van mens, dier én in industriële verwerkingen worden. 

Op deze site kun je informatie vinden over zeewier als bron van
De kans is groot dat je momenteel via een mobiel apparaat deze informatie leest. Hierop krijg je de belangrijkste informatie te zien. Mocht je nóg meer willen weten, dan kun je álle informatie over bovenstaande toepassingen van zeewier lezen via een desktop computer

Natuurlijk zijn we ook actief op social media. Als je automatisch het laatste nieuws in de wondere wereld van zeewier wilt weten, volg ons dan op
 acebook en witter

We publiceren regelmatig artikelen over zeewier, en ook door het geven van lezingen proberen we kennis over en interesse in zeewier te vergroten.  

ZEEWIER in de keuken

Natuurlijk vind je heel veel recept suggesties op de site, voor elk wat wils:

Wat en hoe je ook wilt eten, er is altijd wel een ZEEWIER dat je kunt gebruiken.


PARTNER VAN ST. ZEEWIERWIJZER

Deze website geeft, zonder te pretenderen volledig te zijn, een overzicht van wetenswaardigheden over zeewier en een groot aantal toepassingen van zeewier. We bundelen op deze site vooral informatie die beschikbaar wordt gesteld op het internet en in andere informatie bronnen. Voor aanvullingen en/of correcties kun je altijd contact met ons opnemen.
 

Stichting Zeewierwijzer informeert je
over de bijzondere kwaliteiten van zeewier:

  VOEDEND - VERZORGEND - HEILZAAM