Nieuws

Carrousel
Carrousel
Carrousel
Carrousel
« »

WEED

Nieuws
10 JAN 2023
WEED
In de tentoonstelling WEED, vanaf 15 januari 2023 te zien in Muzee Scheveningen, ontdek je hoe kunstenaars, designers en ondernemers zich lieten inspireren door deze ‘superheld uit zee’. Kan zeewier de toekomst van Scheveningen zijn?

Ontdek in WEED hoe kunstenaar Nienke Hoogvliet zeewieren gebruikt als circulaire textielkleurstof als antwoord op de vervuilende textielindustrie. Laat je meevoeren in de installaties van Suzette Bousema die speciaal voor WEED nieuw werk maakte voor haar project Dead Zones waarin ze de filterende eigenschappen van zeewier onderzoekt. Of bekijk de ontwikkeling van de zeewierboerderij door de jaren heen in de foto-expositie van Jurriaan Brobbel.

ZEElab 

Gedurende de looptijd van de tentoonstelling WEED zijn er in het Innovatielab – het doe-atelier van Muzee Scheveningen – verschillende workshops, activiteiten en lezingen, voor jong en oud! Kom experimenteren met zeewier: ruik, proef en maak mee! Bestudeer verschillende wieren onder een microscoop en proef zelf het verschil tussen zout en Umami, de unieke smaak van wier. 
De tentoonstelling WEED is van 
15 januari 2023 – 25 juni 2023 te bezichtigen in Muzee in Scheveningen.
TERUG!