Nieuws

Carrousel
Carrousel
Carrousel
Carrousel
« »

Hoe zout

Nieuws
24 JUN 2017
Hoe zout
In Natuurdagboek (Trouw) stond een artikel van Koos Dijksterhuis, die op het eiland Fuerteventura onder de indruk raakt van ijskruid, fraaie vetplantjes met witte waaierbloemen. 
Terug in Nederland bezoekt hij vervolgens Texel, ook een 'zout eiland' en maakt daar kennis met Marc van Rijsselberghe, die niet tégen maar mét de zilte eilandnatuur werkt. Marc verbouwt zeekraal, zeeraket, zeewier en zilte aardappelrassen. En ook ijskruid! Voordeel van deze zilte groenten? Je hoeft geen zout meer toe te voegen bij het koken. 
Lees het artikel hier

Zeekraal is, gedroogd, ook in een molentje verkrijgbaar. Voor als je toch liever een zilte smaakmaker gebruikt bij je eten. Het grote voordeel van zeekraal is dat het natrium gehalte lager is dan in normaal keukenzout. Naast NaCl is het rijk aan kalium, magnesium, calcium, ijzer, koper en mangaan. Daarnaast is het een bron van tal van andere mineralen, eiwit en voedingsvezel.


TERUG!