Alzheimer
Nieuws16 APR 2019
De ontwikkeling van alzheimer kan mogelijk afgeremd worden door een stof in zeewier.
Dat blijkt uit een studie van UHasselt en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Onderzoek op muizen heeft aangetoond dat het eten van zeewier met de stof saringosterol (Sargassum fusiforme) de afzetting van amyloïde eiwitten in de hersenen tot 80 procent vermindert. Dat eiwit wordt gezien als de oorzaak van het langzaam maar zeker aantasten van de hersenen bij alzheimer.
Bron en lees het hele artikel: HLN
Dat blijkt uit een studie van UHasselt en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Onderzoek op muizen heeft aangetoond dat het eten van zeewier met de stof saringosterol (Sargassum fusiforme) de afzetting van amyloïde eiwitten in de hersenen tot 80 procent vermindert. Dat eiwit wordt gezien als de oorzaak van het langzaam maar zeker aantasten van de hersenen bij alzheimer.
Bron en lees het hele artikel: HLN