Onderwater wier
Wier
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
« »

Van topchefs tot snacks

Nieuws
20 JUN 2022
Van topchefs tot snacks
Investeerders, innovatieve ondernemers en 's lands gastronomische voorhoede. Allemaal zien ze potentie in het duurzame zeewier. 'Maar we moeten geen wonderen verwachten.'

Zeewiersnijder Krijger is door Relais & Châteaux, een wereldwijde vereniging van luxe restaurants en boetiekhotels, uitgenodigs om in het kader van World Ocean Day een praatje te houden voor journalisten.

WildWier is ook zeewierleverancier aan de zes Nederlandse restaurants van Relais & Châteaux. Eén van de etablissementen in de groep is het Texelse sterrenrestaurant Bij Jef. Chef-eigenaar Jef Schuur vertelt de aanwezige journalisten en influencers dat
"zeewier essentieel is om de toekomst van onze oceanen te waarborgen".

Om die heugelijke boodschap kracht bij te zetten hebben de zes Relais &-Châteaux-chefs een heuse Seaweed Symphony gecombineerd. Of in het Nederlands: een luxemenu waarbij zeewier een rol speelt in elk van de gerechten.

Wil jij Guido Krijger ook horen vertellen over zeewier?
Wil jij ook vers geoogst zeewier proeven?
WildWier organiseert regelmatig excursies waarbij je kunt kennis maken met zeewier.
Kijk op onze AGENDA voor meer informatie. 

TERUG!