CIMG2572.JPG
Wier
CIMG2552.JPG
IMG_20170825_094139.jpg
KelpNoodle 6e.jpg
« »

Science Encounters Art

Nieuws
10 JUN 2019
Science Encounters Art
Het project Science Encounters Art - S.E.A - is geboren op het eiland Texel. De Texelaars Paulien Valk - kunstenaar en docent - en Susana Mulas Lastra - kunstenaar en ecoloog - zijn in de lente van 2016 bij elkaar gekomen met een gezamenlijk gedachte:

hoe zou het zijn als we op Texel kunst en wetenschap elkaar laten ontmoeten?’.

Samen met het NIOZ: (Nederlandse Instituut voor Onderzoek der Zee, vol met kennis en topwetenschappers) is het project S.E.A tot stand gekomen. Het resultaat mag er zijn: 10 mooie kunstwerken op Texel, waarvan een met zeewier (hoe kan het ook anders):

een 3D kopie van de pronkbeker die gevonden is in een 17e eeuws scheepswrak en inmiddels in eigendom is van het Rijksmuseum. 

S.E.A vindt plaats op verschillende locaties op het eiland Texel. Voor het vinden van de juiste locaties heeft  zij gebruikt gemaakt van het volgende principe:
“koppel schoonheid aan schoonheid“
Zo is ze uit gekomen op prachtige binnen locaties: de kerk ‘De Burght’ in Den Burg en in de musea Ecomare en Kaap Skil , maar ook buiten locaties als “Fort de Schans” en het “Doolhof”, terreinen die onder Natuurmonumenten en Staatbosbeheer vallen. 


Het project loopt in de maanden juni-juli-augustus.
TERUG!