Onderwater wier
Soep met zeewier
Wier
Laminaria wortel gerecht
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »

Zijsprongetje

Nieuws
01 SEP 2018
Zijsprongetje
Koos Dijksterhuis schrijft in zijn Natuurdagboek in Dagblad Trouw over zeekraal (en andere zilte groenten) op Schiermonnikoog.

Zeekraal is, net als lamsoor, een ZILTE GROENTE, en geen zeewier, wat veel mensen denken. Ze groeien weliswaar dicht bij elkaar maar het cruciale verschil zit in de hoogwaterlijn:
Zilte groenten groeien BOVEN de hoogwaterlijn,
zeewier groeit erONDER.
Beiden hebben ze een manier gevonden om te overleven in een zoute omgeving. En beiden zijn een gezonde toevoeging aan een gevarieerde maaltijd.

Het artikel over Zeekraal op het rif kun je via DEZE LINK  lezen.

Zeekraal is ook een goed alternatief voor zout:
Zeekraalzilt, het nieuwe zout
TERUG!