Soep met zeewier
Laminaria wortel gerecht
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
IMG_20180105_111855.jpg
« »

Seaweed Harvest

Nieuws
25 JAN 2018
Seaweed Harvest
AVE Experience is het productiehuis van stichting Tasty Green Lifestyle Experience (TGLE). Dit productiehuis is voortgekomen uit een passie voor thema’s als duurzaamheid, gezondheid, onderwijs en agrifood. Voorzitter van TGLE en social designer Xander Beks werkt binnen deze thema’s aan duurzame systeemveranderingen en ging een kijkje nemen bij SEAWEED HARVEST HOLLAND: 

North Sea Challenge visits Seaweed Harvest Holland

Seaweed Harvest Holland is in 2015 van start gegaan om op innovatieve, efficiënte en duurzame wijze zeewier te telen in de Oosterschelde, waarbij het bedrijf het hele proces, van opkweek tot verkoop eindproduct, in eigen hand wil houden. Innovaties zijn terug te zien in:

  • het opkweken van ons eigen uitgangsmateriaal (uniek in Nederland voor bepaalde soorten zeewier)
  • een gebruikersvriendelijk teeltsysteem (grootste van Europa)
  • drogen op lage temperaturen en met lage kosten
  • duurzaam telen, zonder enige toevoeging, maar met een bijdrage aan een grotere biodiversiteit
  • uiteindelijke certificering voor voeding (Zeker Zeeuws, biologisch, BRC en Global GAP)
  • kennis vergaring en deling (i.s.m. diverse instituten, zoals HZ Zeeland, het NIOZ, Universiteit Wageningen, Erasmus Universiteit en Universiteit Gent)
TERUG!