Onderwater wier
Soep met zeewier
Wier
Laminaria wortel gerecht
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »

De zomer is er weer

Nieuws
20 JUN 2018
De zomer is er weer

Vaak denken mensen dat je mosselen kunt eten als de “r in de maand” is. Het mosselseizoen loopt echter van juli tot en met half april in het jaar erop.
Dus gewoon lekker mosselen eten als de “r in het seizoen” is:
zomer, herfst en winter.


En vandaag is de ZOMER begonnen! Dus: MOSSELEN ETEN!

Kookboerderij Krommenhoeke stelt een recept beschikbaar voor een lekkere mosselsoep. Met Zeeuws zeewier het lekkerst, maar uit een ander gebied mag natuurlijk ook :). 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg. mosselen
  • Prei + tijm + ½ flesje pils
  • Handje knotswier
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g. boter /olie
  • Stukje prei en venkel
  • 1 lit. mosselvocht /water + visbouillonpoeder
  • 1 dl. room
  • 20 g. lopend meel (= bloem met koud water glad geroerd)
  • Zout, peper
  • Scheutje vieux
  • Garnituur:     Venkelgroen –fijngehakt, mosselen

 Werkwijze:

  • Maak de mosselen schoon
  • Was het knotswier; mooie delen gebruiken
  • Kook de mosselen met prei, tijm,wier en pils. Laat het vocht 3 x opkomen.
  • Haal de mosselen uit de schelp (8 in de schelp laten)
  • Zeef het mosselvocht door een doek
  • Bewaar ook wat knotswier
  • Fruit de gesnipperde ui en geperste knoflook in de boter
  • Snijd de gewassen prei en venkel in kleine reepjes; fruit dit mee
  • Voeg 1 lit. vocht + visbouillon + room toe en breng dit aan de kook.
  • Voeg al roerend het lopende meel toe; laat dit 10 min. koken.
  • Hak een deel van het knotswier fijn, toevoegen aan de soep
  • Op smaak brengen met zout, peper en vieux en gepelde mosselen toevoegen.
  • Doorwarmen.
  • Opdienen  met in elke kop 2 mosselen in de schelp en garneren met venkelgroen.

 Kookboederij Krommenhoeke organiseert ook regelmatig (zeewier)kookworkshops. Kijk op onze agenda wanneer ze plaats vinden. 

TERUG!