Soep met zeewier
Laminaria wortel gerecht
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
IMG_20180105_111855.jpg
« »

Europese eenwording

Nieuws
13 MAA 2017
Europese eenwording
Vorige week was er een bijeenkomst van het Zeewierplatform.
Steeds meer bedrijven en organisaties sluiten zich hierbij aan om gezamenlijk dit project in de Nederlandse wateren op gang te brengen. Er lijken steeds meer dingen mogelijk te zijn met algen en Nederland Waterland kan natuurlijk gebruik maken van veel kennis over water, en van veel water.
Maar dan moet dat wel op een duurzame manier gebeuren.
Kirsten Schuijt, de nieuwe directeur van het WNF, zei 10 maart in Trouw:
"Ik zou het fantastisch vinden als we in onze liefde voor de Hollandse kust de Noordzee betrekken. Want in deze zee gaat de komende tien jaar erg veel gebeuren. Er worden grote windparken aangelegd. Dat is erg nodig, maar hoe gaan we dat doen?"
Dit is inderdaad een onderwerp dat erg leeft binnen het Zeewierplatform. Gelukkig is ook ons Ministerie van Economische Zaken actief betrokken bij het Platform, waardoor er al in een vroeg stadium gekeken kan worden naar de mogelijkheden en haalbaarheid van de diverse ideeen. 
En die Europese eenwording?
Nou ja, in ieder geval is er tussen België en Nederland al goed contact over de zeewier toekomst langs onze kusten, waardoor er informatie en kennis uitgewisseld wordt. En hopelijk breidt deze samenwerking zich snel uit met andere Europese kust landen. Zodat we gezamenlijk kunnen werken aan het realiseren van duurzame zeewiersector.

Waar we verder over spraken? Onder andere over keurmerken, certificering, Seagriculture, ontwikkelingen in het Haringvliet en de Oosterschelde, en het project Nova Delta, een gezamenlijk initiatief over het integreren van verschillende duurzame initiatieven en technieken in de Noordzee tot een concreet project als onderzoekspilot en als basis voor verdere ontwikkeling. Mocht je interesse hebben in het Zeewierplatform, neem dan contact op met St Noordzeeboerderij
TERUG!