Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Laminaria wortel gerecht
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
Seagri 2021.PNG
« »

Spek met eieren

Nieuws
24 SEP 2021
Spek met eieren

Het is nu ook mogelijk voor veganisten om de smaakbeleving van spek met eieren na te bootsen.
Met (macro)algen natuurlijk.

De spek smaak krijg je door het uitbakken van het roodwier DULSE. Dit wier is overigens zo zacht dat je het ook zó, zonder verdere bewerking kunt eten. Of je kunt het toevoegen aan een salade. Of even bakken dus als je een speksmaak wilt creëren. Een bijkomend voordeel is dat dulse wél de zoute smaak heeft, maar slechts 5 (ja, slechts VIJF) % natrium bevat.

Palmaria

En de eieren? De vegan eieren worden gemaakt van algan: een ingrediënt dat wordt gewonnen uit een groep algen die zich in zeewater of watersystemen bevinden. Helemaal plantaardig dus. En tóch kun je er gewoon roerei en omeletten mee maken – die er behoorlijk ‘echt’ uitzien. De 'eieren' zijn nu al verkrijgbaar bij de internet winkels van De Tuinen / Holland & Barrett in VS en VK. Ook de supermarkten in Nederland verkopen inmiddels een vegan ei

 

TERUG!