Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
Maaltijd uit zee

Kabeljauw

Vis en schelpdieren
28 JAN 2016
Kabeljauw
Tijd: 30 min.
 
Gebruik bij voorkeur duurzame vis:     Marine Stewardship Council

Kabeljauw met verse zee-eik (of gedroogde zeesla)

Ingrediënten (4 personen):
  • 500 g. kabeljauwfilet
  • Scheutje witte wijn
  • Verse zee-eik
    Olijfolie
    Zeezout / peper
    Shoyu
  • of:
    Gedroogde zeesla
    Olijfolie
    Zeezout / peper
    Citroenrasp

Werkwijze:

  • Vet de bakplaat in
  • Was de zee-eik, laten uitlekken en héél fijnsnijden
  • Meng zeewier met olijfolie, zout, peper en shoyu tot een papje.

Voor de variant:

fijngehakte zeesla, olijfolie, zout, peper en geraspte citroenschil.

  • Leg de kabeljauw op de bakplaat
  • Schenk er iets witte wijn over.
  • Bedek de vis met een dikke laag van het zeewiermengsel
  • Bewaar de vis in de koelkast tot verdere verwerking.
Afwerken:
  • Afbakken in oven op 180°C in 10 min.
  Recept van:
TERUG!