Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
Maaltijd uit zee

Tempura garnalen

Vis en schelpdieren
02 FEB 2016
Tempura garnalen
Als je andere ingrediënten wilt gebruiken kan dat natuurlijk. Groente in plaats van garnalen, dulse of een ander wier in plaats van zeesla, het is allemaal mogelijk. Hieronder een basis recept waarmee je naar hartenlust kunt experimenteren.

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 3-4 dozijn grote verse garnalen
  • een paar bladeren verse zeesla, in water (met zout, citroensap of azijn) gespoeld en gesneden
  • olie om te frituren
  • wat lente uitjes, in stukken van 3 cm gesneden

Voor het tempura beslag:

  • 250g bloem
  • ei geel van 1 groot ei
  • 350ml water
  • snufje zout 

Voor de dipsaus:

  • 2 eetlepels soya saus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • lente uitjes, fijn gesneden

Bereiding

  • Bij gebruik van verse garnalen, deze 30 seconden koken in gezouten water. Laten afkoelen en pellen.
  • Omwikkel elke garnaal met een stukje zeesla en rijg op een prikkertje, afgewisseld met lente uitjes. (2 of 3 garnalen per prikker)
  • Maak het beslag door alle ingrediënten te mengen.Voeg, indien nodig, meer water toe. Het beslag moet de dikte van dikke verf hebben. Klontjes in het beslag zijn niet erg.
  • Maak de saus door soya saus en azijn te mengen. Voeg de lente uitjes toe.
  • Verhit de olie in een diepe pan, doop 3-4 prikkers per keer in het beslag en frituur tot het knapperig is (1 minuutje). Laat even uitdruipen op keukenpapier, strooi er (zee)zout over en serveer direct met de dip
TERUG!