Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
Iedereen - elke dag - wat zeewier!
allemaal.png
« »
Diverse zeewiergerechten

Thee

Diversen
27 JAN 2016
Thee
Nu ook verkrijgbaar: 
ZEEWIER thee van Sea Tea, in 5 smaken:

* bessenwier met assam thee
* blaaswierthee met munt thee 
* knotswier met gember en groene thee
* wakame met witte thee
* zeesla met citroengras thee

Het zeewier in de thee? Dat komt natuurlijk uit Nederland.


Als je zelf wilt experimenteren:

Zacht en versterkend - deze drank is perfect wanneer je wat flauw bent.  Het is een veel betere opkikker dan een kopje thee of koffie. Er zijn dicerse mogelijkheden, experimenteer eens met jouw favoriete ingrediënt!

Kombu Thee BY ANNE

Warm of koud, allebei lekker. Trek eens thee van kombu! Het duurt wat langer dan het zetten van gewone thee maar dan heb je ook wat! Ik maak zelf meestal een paar liter tegelijk want koud is de thee ook erg lekker. Wel de overgebleven thee bewaren in de koelkast.

Voor 2 liter thee gebruik ik een stuk kombu van 10 cm lang en ongeveer 5 cm breed. Wanneer de stukken kombu erg smal zijn -want die zitten er ook wel eens bij- 2 stukken. Dan nog een stuk gember, 2½ cm lang en ongeveer 1½-2 cm dik. Geschild.
Agave siroop als zoetmiddel. 4 tot 6 eetlepels volstaan ruim. Honing mag ook.

Breng 2 liter water aan de kook, voeg de kombu en gember toe, zet de warmtebron laag en leg de deksel op de pan. Laat minimaal 30 minuten trekken, liever nog 45 minuten. Voeg de agave siroop als laatste toe en roer deze goed door. De gare kombu eet je als snack bij de thee. Ook de gember mag je opeten. Je mag deze thee gedurende de hele dag drinken. Neem mee in de auto, naar school, werk of sport.

Kombu thee van Minke:

Ingrediënten: 
Marinoe kombu biologisch Frans zeewier

  Bereiding: 
  • Breng het water aan de kook en zet de pan op een vlamverdeler en houd het water net tegen de kook aan.
  • Voeg de kombu en de variatie (zie onder) toe en laat 20-30 minuten trekken. 
Variaties:
Je kunt vele variaties op deze drank maken zoals
 
variatie 1:  met schijfjes gember; 
variatie 2:  met een theelepel geraspte citroen- of sinaasappelschil; 
variatie 3:  stukjes appel met schil.  
 
Gebruik je eigen fantasie voor nog meer variaties.   
 
 
TERUG!