Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Pizzaatje zeewier

Vegetarisch
01 FEB 2016
Pizzaatje zeewier
Nodig voor 4 à 5 stuks:
  • 75 gram (spelt)meel
  • 35 gram boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel. zout
  • ± ½  dl. water
  • 1 eetlepel losgeklopt ei
Aluminium bakvormpjes

Als beleg:
  • tomatenpuree
  • ¼ uitje
  • Paar champignons en/of paar stukjes ananas en/of stukjes paprika
  • Zeewierreepjes (blaaswier, knotswier of wakamé)
  • 80 gram  geraspte kaas of 2 à 3 plakjes kaas
  • zout, peper en oregano

Werkwijze:

  • Doe meel, boter en zout + bakpoeder in een kom
  • Snijd de boter met een mes in kleine stukjes
  • Voeg ei en al roerend beetje bij beetje water toe(tot droge bloem weg is) en kneed alles kort tot een bal. Opstijven in koelkast.
  • Ondertussen: zeewier goed wassen en 10 min. koken in ruimwater; spoel het wier schoon met koud water en hak het fijn. (NB: je kunt natuurlijk ook gedroogde zeewiervlokken even koken en die gebruiken als beleg). Gooi week-/kookwater van zeewier nooit zomaar weg; je kunt het drinken, als kookvocht voor andere groenten gebruiken, of (afgekoeld !) bij de planten gieten.
  • Bestrooi de tafel met bloem en rol het deeg dun uit
  • Leg het uitgestoken deeg in de beboterde vormpjes
  • Smeer de tomatenpuree op de bodem
  • Beleg de pizza met ui, gehakt zeewier, paprika, champignons, ananas enz.
  • Strooi er zout, peper en oregano overheen
  • Bedek alles met de kaas
 
Afwerken:
  • Bak de pizza in een voorverwarmde oven af : 10 min. op ongeveer 200º C.
Met dank aan Kookboerderij Krommenhoeke 
TERUG!