Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Komkommer wakame in azijnsaus

Groente
02 SEP 2016
Komkommer wakame in azijnsaus
Ingrediënten:
  • ½ komkommer
  • 15 gedroogde wakame
  • 1 dl Japanse azijn dressing (zie recept hieronder)
  • sap van ½ citroen
  • gember in het zuur om te garneren (zie recept hieronder)
Bereiding:
  • Snijd de komkommer in de lengte door en vervolgens in diagonaal in schijfjes. Week de schijfjes 10 min in water met een puntje zout. Laat uitlekken en druk zoveel mogelijk vocht uit de groente.
  • Week wakame 5-10 min in water. Leg het vervolgens even in kokend water, laat uitlekken en schud de stukjes om in een zeef (het water kun je gebruiken om groente in te koken, als basis voor soep, zo drinken, bij de plantjes gooien ....)
  • Meng de  en het citroensap in een kom en voeg alle andere ingrediënten toe. Snijd de gember in stukken en gebruik als garnering. 
 

Japanse azijn dressing

  • 1 dl rijst azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel Japanse soja saus
  • snufje zout
Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

 

Gember in het zuur

  • 250g verse gember
  • 1,5 dl rijst azijn
  • 2 eetlepels suiker
Breng azijn met 1 dl water en de suiker aan de kook. Laat zachtjes koken tot suiker is opgelost. Schil gember en snijd deze met de draad mee in plakjes. Leg gember in de azijnsaus en laat een week marineren. De gember is 2-3 maanden houdbaar
  
TERUG!