Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Eieren, gevuld

Vegetarisch
30 JAN 2016
Eieren, gevuld
Zie ons YouTube kanaal hoe je een ei, gevuld met dulse mayonaise kunt maken.
Voor instructies de ondertiteling even aanzetten. Of hieronder lezen:


Ei gevuld met dulse mayonaise

Ingr. (2 pers.):
  • 2+2 eieren,
  • 500 ml (gemengde) olie,
  • 1-2 eetlepels witte wijnazijn,
  • ½ citroen,
  • 1 theelepel AlgAran Dulse poeder,
  • Naar smaak (zee)zout,
  • water
Bereiding
  • Klop 2 eidooiers los in en kom (eiwit wordt niet gebruikt).
  • Voeg druppelsgewijs en constant kloppend de helft van de olie toe (3-5 min. of tot het dik wordt). Klop er 1 eetlepel azijn door. De saus zal iets dunner en lichter van kleur worden. Blijf kloppen terwijl je de rest van de olie toevoegt.
  • Op smaak brengen met een beetje citroensap, snufje zout en een beetje azijn. 
  • Voeg dulse poeder toe.
  • Tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Voeg de eieren voorzichtig toe aan kokend water. Breng opnieuw aan de kook en laat op zacht vuur 8-10 min. koken. Laat eieren onder koude kraan schrikken.
  • Pel en halveer de eieren.
  • Verwijder de dooier en doe ze in een kom. Meng dit met de dulse mayonaise. 
  • Vul hiermee de eieren. 
  • Garneren en serveren.

KOKEN MET ZEEWIER - ZO MAKKELIJK KAN HET ZIJN.

TERUG!