Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Rabarbermousse vruchten

Diversen
28 JAN 2016
Rabarbermousse vruchten
Tijd: 30 min + opstijven

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 200 g zomerfruit (gemengd)
  • 300 g rabarber
  • ½ dl water
  • 3 gr. agar-agar
  • 75 g. suiker
  • iets citroensap (indien nodig)
  • 1 dl. slagroom
Garnering:
  • vers Japans bessenwier
  • evt. enkele vruchtjes
  • muntblaadjes
  • bloemen - viooltjes
Werkwijze:
  • Was de rabarber , in stukjes snijden en met iets water  aan de kook brengen, pas op voor aanbranden.
  • 10 min. koken en afmeten (zorg dat je 300g hebt, teveel vocht afgieten)
  • Roer de agar-agar door de suiker en strooi dit in de rabarber
  • Laat dit nog 2 min. koken. Regelmatig roeren.
  • Laat het geheel in een bak koud water afkoelen tot damp weg is.
  • Pureer de vruchten in de blender
  • Voeg rabarbermengsel toe aan de vruchtenpuree
  • Pers de citroen uit en voeg sap toe (indien nodig)
  • Klop ondertussen de slagroom lobbig
  • Schep de room door de vruchtenpuree. Proeven en event. suiker of citroensap toevoegen.
  • Schenk het in coupes en laat het koud worden in de koelkast
  • Deel van het bessenwier fijnhakken en enkele lange sliertjes
  • Garneren en opdienen.

Bron: Kookboerderij Krommenhoeke

TERUG!