Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Cake, chocolade en gember

Diversen
28 JAN 2016
Cake, chocolade en gember
Tijd: 15+50 min.
 
Ingrediënten
  • 200g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 70g chocoladestukjes
  • 75g (room)boter
  • 4 eieren
  • 60g wakamé
  • 75g suiker
  • 60g gekonfijte gember (naar smaak)
Bereiding:
  • Gebruik verse wakame of gedroogde wakame die je 10 min. in ruim water laat wellen
  • Verwarm de oven voor (180ºC, of stand 5/6)
  • Meng boter en suiker
  • Voeg eieren, bloem en bakpoeder toe. Goed mengen
  • Snij de wakame in kleine stukjes of reepjes en voeg toe. 
  • Snij de gember in kleine stukjes en voeg samen met de stukjes chocolade toe.
  • Goed doorroeren tot er een homogene massa is ontstaan.
  • Doe dit over in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm.
  • 50 min in de oven bakken. Laat de cake afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
TERUG!