Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Scholrolletje

Vis en schelpdieren
28 JAN 2016
Scholrolletje
Tijd: 40 min.
 
Ingrediënten voor 4 personen:

Gebruik bij voorkeur vis met het MSC keurmerk
  • 4 x scholfilet
  • 4 eetlepels gehakt zeewier
  • zout, peper
  • witte wijn
  • 1 à 2  liter water met visbouillonpoeder
  • aluminiumfolie ( 20 cm. à 25 cm)
 Voor de saus:
  • 1 dl visbouillon (uit de pocheerpan)
  • 1 eetlepel crème fraiche of room
  • 1 lep. mosterd
  • zout en peper
  • 1 eetlepel maizena met koud water aangemaakt
  • boter
Garnering:
  • 4 schijfjes citroen
  • bieslookpijpjes

Bereiding:

  • Was het zeewier; mooie delen sorteren; Hak het fijn en mengen met peper,zout
  • Leg aluminiumfolie klaar
  • Maak gelijkmatige rolletjes van de vis:
    • schol op het folie leggen
    • zeewier erover verspreiden
    • de visfilet oprollen
    • rol nu folie erom heen
    • laat in de koelkast rusten

Maak  garnering klaar.

Maak de visbouillon warm + een scheutje witte wijn

Afwerking:

  • Pocheer de vis ± 10 min. in de bouillon (event. in de oven, 180° C): de vis moet  net onderstaan en de bouillon mag net niet koken.
  • Maak de saus: Voeg alle ingredienten samen en breng dit zachtjes aan de kook.
  • Afproeven en eventueel nog wat op smaak brengen.
Opdienen:
  • visrolletjes uit bouillon halen
  • folie verwijderen
  • saus over de vis schenken
  • garneren en: Eet Smakelijk!
Bron: Kookboerderij Krommenhoeke
TERUG!