Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Groenten, Mediterraan

Groente
28 JAN 2016
Groenten, Mediterraan
Tijd: 30 min.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 100 gram verse zee-eik
  • 1  prei
  • 1 kleine courgette
  • 1 à 2  rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepels Provencaalse kruiden
  • peper en zeezout
  • scheutje olijfolie      
Bereidingswijze: 
  • Maak de  groenten schoonmaken en in gelijke stukken snijden. Knoflook fijn snijden en alles met de groenten mengen, inclusief kruiden en zout.
  • Doe dit mengsel in een ovenschaal. Olijfolie erover gieten en bedekken met het gewassen zeewier.
  • Laat dit 15 à 20 min. in een oven van 180 gr. garen.
Opmaak:       
Combineren met andere gerechtjes zoals: rissotto, tagliatella of salades. Het zeewier komt knapperig uit de oven, dus niet door de massa mengen maar er op laten liggen. Je kan het zeeeiksla ook apart in de oven knappend bakken op een bakplaatje.
 
Bron: Kookboerderij Krommenhoeke
TERUG!