Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Mie salade

Veganistisch
28 JAN 2016
Mie salade
Tijd: 30 minuten
 
Ingrediënten (4 personen):
  • 250 g tarwe mie
  • 180 ml bouillon
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ theelepel suiker
  • 2 stuks fijngesneden uiengroen
  • 1 theelepel wasabi (mierikswortel)
  • ½ velletje nori (geroosterd zeewier), in reepjes
  • 2 theelepels sesamolie
Bereidingswijze:
  • Kook de mie volgens de aanwijzing, giet af, spoel af en laat afkoelen.
  • Roer er 2 theelepels sesamolie door.
  • Verhit de sherry, de sojasaus, de bouillon en de suiker in een pannetje en blijf roeren tot dat de suiker opgelost is.
  • Laat de dipsaus afkoelen.
  • Verdeel de dipsaus, het uiengroen en de wasabi over de bordjes.
  • Verdeel de mie over bordjes en leg er de norireepjes overheen.
  • Voeg uien en wasabi naar smaak toe aan de dipsaus en haal de mie voor het eten door de saus.
TERUG!