Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Gnocchi

Vegetarisch
27 JAN 2016
Gnocchi
Tijd: 30 min. + 1½ uur
 
Ingrediënten (voor 4 personen):
  • zeewier: 3-4 stukken (vers) suikerwier (royal kombu);  
  • Zeeuwse Zeewiermix is gedroogd verkrijgbaar en kan (geweekt) voor dit recept worden gebruikt.
  • 4 theelepels gedroogde vissers salade
  • 700g aardappelen (afkokend)
  • 150g bloem
  • eidooier (van groot ei)
Bereiding:
  • Oven voorverwarmen op 180ºC
  • Bakplaat bekleden met royal kombu (suikerwier)
  • Aardappelen afspoelen en drogen. Met een vork in prikken en op het zeewier leggen
  • Bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven schuiven en ongeveer 1,5 uur bakken, tot de aardappelen gaar zijn.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de aardappelen enigszins afkoelen. Voor een optimale puree verwerkt u de aardappel zo warm mogelijk. Verwijder de schil en doe ze in een schaal. Gebruik een puree knijper of passeerzeef voor een luchtige puree. Meng met bloem, dooier en 3 theelepels zeesla. Breng op smaak met zwarte peper en maak 2 rollen van de puree. Snij in stukjes van 2-3 cm. Maak ze eventueel een beetje plat met een vork om de karakteristieke afdruk te krijgen. 
  • Breng een pan water aan de kook met een stukje royal kombu en kook de gnocchi. Voeg niet teveel tegelijk toe. De gnocchi is gaar als ze drijven aan de oppervlakte (ongeveer 2 minuten). Verwijder met een schuimspaan.
  • Rangschik de gnocchi in een warme schaal en sprenkel er olijfolie en zeesla over.
TERUG!