Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Bulgur paddenstoelen

Vegetarisch
27 JAN 2016
Bulgur paddenstoelen
Tijd: 45 min.

Dit recept is met verse zee-eik zeewier gemaakt.  Je kunt natuurlijk experimenteren met andere wieren. Gedroogd wier gebruiken is een optie; dit moet je dan even wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
En wat betreft de paddenstoelen:

de paddenstoelen die op de afbeelding staan zijn wel mooi maar NIET gebruikt voor dit recept.

Ingrediënten (4 pers.):
  • 120g bulgur
  • 240 ml water
  • 1 theelepel groentenbouillonpoeder
  • Zee-eik
  • Tamari
  • Gembersiroop
  • 200g. shiitaki, oesterzwammen, kastanjechampignons (NB niet de paddenstoelen op de afbeelding)
  • 1 uitje
  • Paar teentjes knoflook
  • Paar lepels kokosolie
  • Zeezout / peper
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • Garnering: gedroogd en/of geroosterd zee-eik
 Bereiding:
  • Kook de bulgur met water en bouillon 5 min.
  • Au bain marie verder laten garen en warm houden
  • Was de zee-eik, gebruik de mooie punten. Droog roosteren in de oven tot het knapperig wordt. (140°C, 20-30 min.). Bewaar een deel voor de garnering. De rest overdoen in schaal en marineren met scheutje tamari en gembersiroop.
  • Snijd de shiitaki en andere paddenstoelen in plakjes, snipper de ui, pers de knoflook erbij.
  • Fruit de ui met knoflook in de kokosolie met zout /peper naar smaak.
  • Paddenstoelen toevoegen en meebakken
  • Voeg de gemarineerde zee-eik toe. Als laatste sesamzaad toevoegen.
  • Meng paddenstoelenmengsel met de warme bulgur
  • Garneren met fijngewreven zee-eik.
  Met dank aan: Kookboerderij Krommenhoeke
TERUG!