Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Bouillon - Oosters

Vegetarisch
28 JAN 2016
Bouillon - Oosters
Bereidingstijd: 30 min.
 
Ingrediënten (4 personen):
  • 1 l koud water
  • 5 cm kombu
  • 2 gedroogde shiitakes
  • ½ wortel, in fijne reepjes gesneden
  • 1 dunne prei, in fijne reepjes gesneden
  • enkele plakjes gember, in fijne reepjes gesneden
  • scheutje shoyu (naar smaak)
  • scheutje mirin (naar smaak)
  • bieslook, eventueel als afwerking
Biologische kombu uit Frankrijk van Marinoe

Bereidingswijze:
  • Breng water met kombu en shiitakes langzaam aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes sudderen.
  • Schep kombu en shiitakes uit de bouillon. Laat de kombu op een bordje drogen aan de lucht en kook nog eens mee in een andere soep. Breng de bouillon op smaak met shoyu en mirin (proeven!).
  • Snijd de shiitakes in dunne reepjes, de harde steeltjes gooi je weg.
  • Verdeel de shiitake over kommetjes, giet de bouillon erover en werk af met de rauwe groenten.
  • Eventueel bestrooien met wat fijngesneden bieslook. 
TERUG!