Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Brood en boter

Diversen
28 JAN 2016
Brood en boter
Tijd: 15 min.+4 uur+15 min.
 
Ingrediënten brood (12 broodjes):
  • 500g licht volkorenmeel
  • 1 eetl. zout
  • 1 eetl. suiker
  • 4 eetl. geschaafd zeewier (of zeewiervlokken)
  • 1 eetl. verse gist
  • 30 cl lauw water
Ingrediënten zeewierboter:
  • 200g licht gezouten boter (kamertemperatuur)
  • 4 eetl. geschaafd zeewier
Voor andere recepten voor zeewierboter klik hier
 
Bereiding zeewierbrood:
  • Meng in een grote kom meel met zout, suiker en geschaafd zeewier.
  • Los gist op in 30 cl lauw water. Roer dit beetje bij beetje door het meelmengsel.
  • Kneed het deeg ongeveer 10 minuten: het moet soepel zijn en niet plakkerig.
  • Laat 2-3 uur rijzen in grote kom die je afdekt met een schone theedoek. Het deeg is dan in volume verdubbeld.
  • Stomp op het deeg met je vuist om er lucht uit te krijgen en kneed het 2 minuten.
  • Vorm het deeg tot 12 bolletjes. Kerf de bovenkant licht in met een mes. Leg ze op een bakplaat in een uitgezette oven en laat nog 1 uur rijzen.
  • Neem de bakplaat uit de oven en verwarm die voor op 180 graden. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de bolletjes in ongeveer 15 minuten.
  • Maak intussen de zeewierboter: Meng de ingrediënten, doe de boter op een vel aluminiumfolie en geef deze de gewenste vorm (rol, rechthoek,...). Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
 Bron: Het unieke zeewierkookboek, Laure Kié
TERUG!