Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Algen tapenade

Vegetarisch
30 MAA 2017
Algen tapenade
Ingrediënten (voor een jampot vol):
  • 150g verse dulse (of 15g gedroogde dulse)
  • 150g verse zeesla (of 15g gedroogde zeesla)
  • sap van 1 citroen
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook 
  • 5 augurken
  • 125 ml olijfolie
Bereiding (15 min):
  • doe sjalot, knoflook en augurken in een blender en meng
  • voeg zeewier, citroensap en de helft van de olijfolie toe. Mix kort tot de gewenste structuur (het moet geen puree worden)
  • proef en breng eventueel op smaak met peper en (zee)zout en voeg indien nodig olijfolie toe.
  • serveer direct op een licht geroosterde boterham bij een aperitief
  • de tapenade is een week houdbaar in de koelkast
U kunt natuurlijk naar smaak ook andere wieren gebruiken.
TERUG!