Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Zomerse couscous salade

Veganistisch
16 NOV 2016
Zomerse couscous salade

Couscous is een gezonde basis voor een maaltijd, schrijft het Voedingsentrum op de website. Op dezelfde site kun je lezen dat peulvruchten, zoals kikkererwten, goed zijn voor je gezondheid omdat ze het LDL-cholesterol niveau verlagen, wat weer goed is voor je bloedvaten. Als je er dan ook nog groenten en zeewier aan toevoegt? Dan krijg je een supergezonde en lekkere salade die ook nog eens makkelijk te maken is. Én mooi om te zien.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 paprika (rood of oranje)
  • 100g gedroogde kikkererwten
  • 1 tomaat
  • 100g lente-uitjes
  • 200g couscous
  • 20g AlgAran biologische Ierse wakame
  • 100g rozijnen
  • 320ml water
  • olijfolie
  • zout naar smaak

Bereiding:

  • Week de kikkererwten in koud water met 10 g wakame
  • Spoel af en doe met vers water in een pan. Breng snel aan de kook en dan 10 min zónder deksel koken, gevolgd door 30 min op laag vuur met deksel op de pan. Afspoelen. De harde stukjes zeewier weggooien en de rest in kleine stukjes snijden en alles koud laten worden.
  • Paprika, lente-uitjes en tomaat fijn snijden. 
  • Overige 10g wakame fijn snijden en met couscous in een schaal doen. Kokend water (en naar smaak zout) toevoegen, de schaal afdekken  en 5 min laten staan. 
  • Rozijnen in kokend water 10 min wellen. Afgieten en laten afkoelen.
  • Couscous losroren met een vork. Twee eetlepels olijfolie toevoegen. 
  • Alle afgekoelde ingrediënten mengen en minimaal 1 uur in de koelkast zetten zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.
  • Koud serveren en

eet smakelijk. 
 

 

TERUG!