Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Sushi Bowl

Sushi
02 FEB 2016
Sushi Bowl
De PokeMON kaartjes nog levendig in mijn herinnering, ging ik ervan uit dat de PokeBOWL er op een of andere manier wat mee te maken had. Nader onderzoek leert echter dat Poke een traditioneel gerecht is uit Hawaii terwijl Pokemon in Japan bedacht is, een samenvoegsel van de woorden 'pocket' en 'monster'. 

Het principe van de pokeBOWL is een gerecht waarbij verse vis (in blokjes) en groente centraal staan. Je kiest een basis, een proteïne bron, een stuk of 4 mix-ins, dressing en een paar toppings. Je kunt erin doen wat je wilt, als het maar vers en gezond is. Je zou het ook SUSHI bowl kunnen noemen. 

Dus waarom niet een lekkere SUSHI BOWL maken? Gewoon, de ingrediënten uit je favoriete sushi recept maar dan in een kommetje in plaats van een rolletje! Recept suggesties vind je op onze speciale sushi pagina

Succes. 

Meer lezen over de pokebowl? Kijk eens op de speciale POKEBOWL website.Een ander goed idee is de sushi bowl. Gewoon, alles in een kom doen. Inclusief gesnipperde nori. De smaak is hetzelfde, je hoeft alleen de sushi niet te rollen en als je het met stokjes serveert is het toch echt oosters. Onderin de kom doe je de rijst. Daarbovenop de ingrediënten die je wilt gebruiken.

Zo simpel kan het zijn.
TERUG!