Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »
www.receptenmetzeewier.nl voor suggesties

Sushi basis recept

Sushi
02 FEB 2016
Sushi basis recept
Bereidingstijd: 45 minuten + 15 minuten rijst afkoelen

Ingrediënten voor sushi:
  • 300 g sushirijst (speciale kleverige Japanse rijst)
  • 4 norivellen (zeewier)
  • 4 el sushi-azijn
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 1 tl zout
  • Japanse sojasaus
  • wasabipasta
  • sushi-gember
Vulling (kies zelf en zie ook de andere recepten):
  • 8 cm komkommer zonder schil
  • 2 worteltjes
  • 50 g gerookte zalm of achterham
  • 3 surimisticks
  Bereiding:
  • Kook de Japanse rijst gaar. VERGEET NIET OM DE RIJST GOED TE WASSEN TOT HET WATER NIET MEER WIT IS.
  • Doe azijn, suiker en zout in een grote kom en roer door elkaar. Schep de rijst erdoor en laat afkoelen.
  • Je hebt maar weinig vulling nodig. Snij alles in lange dunne repen.
  • Leg een bamboematje neer en leg er een zwart vel zeewier op. Schep hier ¼ van de rijst op en verdeel in een dunne laag over het hele vel, laat aan de achterkant een strook zeewier van 3 cm leeg. Duw de rijst plat met je vingers.
  • Leg wat reepjes vulling horizontaal in het midden van de rijst.
  • Rol het bamboematje goed strak op. 
  • Met het achterste stuk zeewier plak je de rol vast, eventueel met wat water. Snij de rommelige randjes aan de zijkant eraf. Maak zo 4 rollen.
  • Bewaar de rollen in plasticfolie in de koelkast en snij ze op het laatste moment in dikke plakken. Leg ze naast elkaar op een schaal, met de rijstkant naar boven.
  • Serveer de sushi met Japanse sojasaus en roze sushi-gember

 
Als je vis gebruikt, let er dan op dat deze duurzaam is:
Marine Stewardship Council


Tip: Probeer ook eens reepjes omelet, rauwe tonijn met sesamzaadjes, rauwe zalm en avocado en gerookte kip met reepjes lente-ui.

TERUG!