Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Sea Crunchy hart Valentijnsdag.jpg
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
« »

Nóg meer hulp gezocht ...

Nieuws
06 NOV 2020
Nóg meer hulp gezocht ...
Verzoek vanuit de WUR:

Beste Zeewierliefhebbers,

Op jullie website zag ik dat jullie veel informatie geven over zeewier en de consumptie er van aanmoedigen. Jullie zijn vast met mij van mening dat zeewier een fantastische voedselbron is en van groter belang kan zijn in de toekomst. Op dit moment werk ik voor het onderzoeksprogramma 'Seaweed for Food and Feed' van Wageningen University & Research in samenwerking met 'Stichting Noordzeeboerderij'. Wij willen meer onderzoek doen naar de geschiktheid van zeewier voor humane consumptie en dan met name het jodiumgehalte. Als onderdeel van het onderzoek verspreiden wij een enquête, waarbij we erachter willen komen hoeveel jodium zeewierconsumenten binnenkrijgen en of dit onder of boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is.

Aangezien jullie geïnteresseerd zijn in zeewier als consumptie, zouden jullie wellicht willen bijdragen aan het succes van dit onderzoek en daarbij het promoten van zeewierconsumptie. Wij hopen op jullie hulp om voor onze enquête een groter netwerk te krijgen aan zeewierconsumenten. Hoe meer mensen de enquête invullen, hoe beter ons beeld is van de gemiddelde jodiuminname en daarbij de mogelijkheden en/of gevaren van zeewierconsumptie.

Mijn vraag is daarom of jullie de link naar deze enquête willen verspreiden in jullie contactenkring of op jullie webpagina, zodat wij meer respons krijgen op de enquête die geheel anoniem is en enkel wordt gebruikt voor onderzoek.

U kunt de enquête openen via deze link.

Bedankt,
Wageningen University Research

 

















TERUG!