Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »

Kombu 'croutons'

Nieuws
27 JUL 2018
Kombu 'croutons'
Een van de mogelijkheden met kombu is, het blad even frituren:

knip of snij het komby blad in kleine stukjes, even in een pan olie (180°C) en als krokante smaakmaker bij of over vis doen. Of in een salade. De kombu krokantjes zijn een soort croutons, maar dan van zeewier. 

Ook in het nieuwst recept wordt kombu gebruikt, maar dan gewoon in een pan gebakken. 

De gefrituurde kombu kun je ook verpulveren tot poeder en vervolgens als natrium-arme zilte smaakmaker gebruiken. Of je kun een potje kombu poeder kopen, dan is het helemaal makkelijk :). 

TERUG!