Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Laminaria wortel gerecht
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
Seawead for Health.jpg
« »

Textiel

Nieuws
23 JUN 2017
Textiel

Nienke Hoogvliet is een textiel-, product- en conceptdesigner. Ze is verliefd op de schoonheid van imperfectie en gefascineerd door kwetsbaarheid: in mensen, samenleving, materialen en design. Binnen haar werk doet ze onderzoek naar nieuwe materialen om een duurzamere textielindustrie te creëren. Zo onderzoekt ze de mogelijkheden van zeewier en vissenhuid.

Het TextielMuseum in Tilburg organiseert verschillende masterclasses rondom de lopende tentoonstelling, EARTH MATTERS. Doe ervaring op met uiteenlopende textieltechnieken onder leiding van experts. De technieken worden op een simpele manier uitgelegd, er wordt geoefend en aan het eind van de dag ga je met proeven en instructiemateriaal naar huis. De masterclasses zijn een opstapje om zelf aan de slag te kunnen met de technieken. Naast techniek is er aandacht voor de herkomst en gebruik textiel. Basis textielkennis is gewenst maar niet perse noodzakelijk.

Nienke Hoogvliet gaat in haar masterclass dieper in op haar werkwijze en manier van onderzoeken. Tijdens de masterclass leer je hoe je textiel natuurlijk kunt verven met verschillende soorten zeewier. Het proces en de werkwijzen worden stapsgewijs door de ontwerper toegelicht. Ontdek en ondervind hoe met zeewier zijden stoffen geverfd worden en hoe vervolgens de resten van deze verfbaden te verwerken zijn tot een inkt, waarmee de stoffen beschilderd of bedrukt worden.

Ervaring is niet vereist. Minimaal 10, maximaal 15 deelnemers.

Datum: zaterdag 1 juli 2017
Prijs: € 90  (inclusief materialen, exclusief entree TextielMuseum en lunch)
Tijd: 12.30 tot 16.30 uur
Door: Studio Nienke Hoogvliet
Locatie: TextielMuseum

Inschrijven verplicht: u bent ingeschreven wanneer de betaling voor de masterclass is ontvangen.

TERUG!