Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »

Zeewiertagliatelle

Nieuws
28 OKT 2016
Zeewiertagliatelle
Is de vraag die vandaag (28 oktober) wordt gesteld in de Volkskrant.

Strikt gezien niet. Het zijn de meterslange, lintvormige bladeren van een zeewiersoort,  himanthalia elongata oftewel zeespaghetti. Deze 'linten' worden afgesneden en gedroogd. Ze lijken dan op groengrijze tagliatelle.

Is het gezond? Calorie arm? Gezonder dan gewone volkoren pasta? Is het erg zout? Is het zeewier echt 'biologisch'? En hoe zit het dan met 'goed voor de planeet'? En, niet onbelangrijk: Hoe smaakt het?

De conclusie van Loethe Olthuis over de I Sea Pasta

De slierten ruiken behoorlijk vissig als je ze kookt. Daarna is de smaak verrassend neutraal. 

Voor de antwoorden op de overige vragen moet je gewoon even het artikel in de Volkskrant lezen ;).

Voor een lekker recept met I Sea Pasta, met héél veel groenten klik hier.

Voor nóg meer recepten, hetzij met zeespaghetti, hetzij met een ander wier, ga naar onze recepten pagina's

Oogst AlgAran zeespaghetti in Ierland
Himanthalia elongata (foto met dank aan AlgAran)







TERUG!