Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »

NOS naar Zeeland

Nieuws
29 JUL 2016
NOS naar Zeeland
Wessel gaat zeewier snijden in de Oosterschelde.

Een leuke ervaring. Maar thuis heeft hij wat problemen met het verwerken van het verse wier.

Wij adviseren om rustig aan te beginnen als je zeewier gaat eten. Geef je lichaam de kans om aan de umami smaak te wennen. En 50 gram vers wier per dag (of 5 gram gedroogd) is voldoende om alle belangrijke nutriënten binnen te krijgen. 

Heb je zelf ook moeite met het vinden van manieren om zeewier toe te voegen aan een maaltijd? Kijk eens bij onze recepten of er iets tussen zit wat je lekker lijkt. Anne heeft een blog op FaceBook waar ze regelmatig gerechten maakt met zeewier. En mocht je zelf zeewier willen gaan snijden ga dan naar de site van Wild Wier. Bij Kookboerderij Krommenhoeke worden regelmatig workshop Koken met Zeewier gegeven. Vaak ga je dan ook zelf het wier oogsten (altijd onder begeleiding van iemand die daartoe bevoegd is!!!)

Dat moet lukken toch?

Kijk naar de ervaringen van Wessel: 
https://www.facebook.com/nos/videos/1400150950000459/
 
En Wessel mag de smoothie dan niet lekker vinden, Dr Oz heeft een lekkere mix gevonden met mint en chocolade.
TERUG!