Zeewier in de Oosterschelde
CIMG2572.JPG
Onderwater wier
Betonblokken langs de Oosterschelde begroeid met zeewier
CIMG2552.JPG
Frisse smakelijke Kelp (zeewier) noodle salade
KelpNoodle 6e.jpg
StF2017 Voorgerecht met priemwier.jpg
StF2017 hoofdgerecht met viltwier.jpg
« »

Feestje voor de oceaan

Nieuws
06 JUN 2016
Feestje voor de oceaan

Wereld Oceaan Dag.
Officieel pas op 8 juni maar in Nederland was er 5 juni al feest voor de oceaan.

Sea First Nederland had een perfecte dag georganiseerd. Het thema vanuit de Verenigde Naties (initiatiefnemers voor Wereld Oceaan Dag) is dit jaar: 

Healthy oceans, healthy planet

Sea First heeft dit ingevuld door er een zeewier special van te maken; zeewier levert namelijk niet alleen mogelijkheden voor de bewoners van planeet aarde (voeding, energie, etc etc) maar zorgt er mede voor dat de oceanen, en alles wat daarin leeft, gezond blijven.

Er waren gister dus diverse sprekers die vertelden waarom zeewier zo belangrijk is. En waarom we zuinig moeten omspringen met de oceanen en zeeën. Er waren diverse activiteiten voor jong en oud, een fantastische zeewiertentoonstelling. En vooral was er gelegenheid om kennis te maken met wier. Je kon proeven of echt eten, voelen, wieren onder de microscoop bekijken, en leren wat er allemaal mogelijk is met deze plantachtige. Als je wilt weten wat er allemaal georganiseerd was: 
http://wereldoceaandag.nl/programma/

 

Sea First Nederland, dank voor de goede organisatie en de leuke dag. Fijn dat ook jullie het belang van zeewier bekendheid geven.

http://www.un.org/en/events/oceansday/

 

TERUG!