Nieuws

Carrousel
Carrousel
Carrousel
Carrousel
« »

Pindakaas

Nieuws
01 MAA 2022
Pindakaas

Ja, je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een wier dat je kunt combineren met een ander voedingsmiddel. En dus ook met pindakaas, wat door de Pindakaaswinkel is gecombineerd met het zilte zeesla.

Bij de Pindakaaswinkel zijn elke 2 maanden ‘tijdelijke smaken’ verkrijgbaar. Pindakaas met zeewier, pesto en peper was de winnaar van de

Raad de Smaak-actie 2021

en staat nu dus op de plank! Of de smaak beschikbaar blijft hangt een beetje van ons af: de toppersonder de tijdelijke smaken worden in het vaste assortiment gezet.

Natuurlijk zijn wij gelijk naar de Pindakaaswinkel gegaan. Er zijn inmiddels 21 vestigingen in Nederland dus er is er vast ook een bij jou in de buurt. Ja kunt overigens ook via de webshop bestellen. Behalve de variant met zeewier zijn er heel veel andere smaken. Wij hebben ons daartoe (nog) niet laten verleiden en zijn gewoon met een aantal potten zeewier pindakaas naar huis gegaan. 

De Pindakaaswinkel staat voor de gezondheid van mens en natuur. De pindaplant draagt daar ook aan bij: deze geeft voeding terug aan de grond, in plaats van dat hij dit opneemt. De basis van de pindakaas bestaat alleen uit pinda’s en een beetje kokosolie. Palmolie komt de potjes niet in! Er is geen extra suiker of zout toegevoegd waardoor de pindakaas een super gezonde snack en goede vleesvervanger is. 

Ons oordeel over de zeewier pesto peper pindakaas (door onze pindakaas liefhebber)?

"lekker en smeuïg. Het vleugje zilt op de achtergrond is subtiel, maar smakelijk. Het geeft de pindakaas iets umamisch."


Op hun website claimt de Pindakaaswinkel:  

onze pindakaas is gewoon de lekkerste van Nederland !”.

Daar kunnen we ons zeker in vinden.

Kijk ook eens op de website van De Pindakaaswinkel. Het is leuk om daar te lezen dat de smaakvoorkeuren per regio in NL verschillen: in het zuiden van Nederland gaan ze wat vaker voor zoet: pindakaas met karamel-zeezout. In het noorden en Den Haag is bijvoorbeeld chilipeper/citroengras weer wat populairder. Je kunt je opgeven voor een workshop om zelf pindakaas te maken. Je leest over de geschiedenis van pindakaas en waarom dit smeersel in andere landen pindaBOTER heet. En zet 24 januari 2023 vast in je agenda : dan is het wederom
NATIONAL PEANUTBUTTER DAYTERUG!