Nieuws

Carrousel
Carrousel
Carrousel
Carrousel
« »

Venloop

Nieuws
29 JUN 2021
Venloop
Op  1Limburg.nl:

Een primeur voor de Venloop in september. Deelnemers aan de hardloopwedstrijd in Venlo krijgen onderweg namelijk geen plastic bekertjes of drinkflessen aangereikt, maar een volledig afbreekbaar waterballetje genaamd Ooho.

De vijftiende editie van de Weir Venloop wordt georganiseerd van woensdag 15 september t/m zondag 19 september 2021. 
Meer informatie en inschrijven? Klik hier. 

Over de Venloop: Wat begon als een droom...

In 2003 zijn op initiatief van Erik Schnock, een van de bestuursleden van de Venloop, 62 mensen gaan trainen voor de marathon van New York in 2004. Het waren voornamelijk beginnende lopers die voor een tweetal goede doelen € 42.195 bij elkaar wilden rennen. Voor elke meter één euro dus. Een jaar lang hard trainen, plezier maken met elkaar en afzien om naar een marathon, dé marathon, toe te trainen schept een band. De beleving in New York was dus ook onuitwisbaar.

Op de terugweg naar Nederland ontstond het idee dat we zo’n fantastisch evenement met zoveel sfeer, sportiviteit, voor zoveel mensen ook in Venlo moesten hebben. New York in het klein dus.

Vlak daarna is de stichting opgericht en werd er gestart met de voorbereidingen. Het doel van deze stichting was en is de loopsport te promoten bij een breed publiek. Dit door een goed georganiseerd, sfeervol loopevenement met verschillende afstanden te organiseren waar veel mensen aan mee kunnen doen. Inmiddels is Stichting Venloop een organisatie die jaarlijks diverse (sport)evenementen en trajecten in het kader van een gezonde en sportieve levensstijl organiseert.

TERUG!