Nieuws

Carrousel
Carrousel
Carrousel
Carrousel
« »

Proteïne uit zeewier

Nieuws
09 JUN 2021
Proteïne uit zeewier
Zeewier is een slechte eiwitbron voor varkens en pluimvee, zo blijkt uit een onderzoek in Noorwegen. 
Het team, bestaande uit onderzoekers van de Noorse Universiteit voor Milieu- en Levenswetenschappen en het onafhankelijke onderzoeksinstituut SINTEF, evalueerde twee soorten zeewier, Scarinzo Palmaria PalmataBeide worden geteeld in Noorse wateren. Het team beschreef hoe de belangrijkste doelen van hun onderzoeksinspanningen waren om de eiwitkwaliteit van de producten te beoordelen en te kijken of er mogelijke effecten zijn op de gezondheid en functie van de darmen en andere organen door het gebruik van zeewier.

Het team concludeerde dat de biologische waarde van de eiwitten van de algen laag was.

Alleen eiwitconcentraat van Palmaria palmata kan worden beschouwd als een potentiële eiwitbron voor dieren met één maag. Het moet echter worden gebruikt in combinatie met hoogwaardige eiwitbronnen of verrijkt met aminozuren om bruikbaar te zijn als eiwitbron. “

Lees MEER

TERUG!