Nieuws

Carrousel
Carrousel
Carrousel
Carrousel
« »

Kookboeken ...

Nieuws
03 FEB 2021
Kookboeken ...
En zijn steeds meer kookboeken op de markt waarin zeewier als ingrediënt wordt gebruikt. 
Een greep uit het assortiment:

Groente uit Zee, van Lisette Kreijscher en Marcel Schuttelaar. Lees alles over zeewier, over groei, de soorten en samenstelling, voedingswaarden, bereidings- en aankoopadviezen en 50 plantaardige recepten:
recepten en informatie over zeewier en algen

Van Toine (aka de Zeewierman) Wilke verscheen het boek Koken met zeewier en zilte groente
Zeewier en zilte groenten bieden oneindig veel mogelijkheden voor in de keuken

Van de Belgische Zeewierchefkok Donald DeschagtZEE groenten, een boek vol originele en lekkere recepten met zeewier en zeegroenten. Er staat ook veel achtergrond informatie in het boek. 
Zeegroenten

Prannie Rhatigan, arts, schreef een boek vol met zeewier recepten, zoet en hartig; "Prannie has actually managed to make seaweeds sexy", aldus een van de commentaren op de omslag. Prannie heeft jarenlange ervaring omdat de bevolking van Ierland gewend is voedsel te benutten dat uit de omringende zeeën komt. 
the comprehensive guide to healthy everyday cooking with seaweed

Een mooie aanvulling op de kookboeken met zeewier is het nieuwe boek van de op Malta geboren en voormalig chef-kok van Yotam Ottolenghi's 'NOPI', Nicole Pisani. De toepasselijke naam is: Het zeewier kookboek:
50 heerlijke en verrassende recepten

In Proef de Zee zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze verassende recepten van vegetarische gerechten
koken met zeewier

Zeewier speelt ook een belangrijke rol in het visvervangende kookboek
Non-fish-a-licious van Lisette Kreijscher (je weet wel, van het boek Groente uit Zee en de Dutch Weed Burger, die binnenkort evenals de Weed Dogg verkrijgbaar is bij Albert Heijn!)
het vis vervangende kookboek met ook zeewier recepten

Via www.receptenmetzeewier.nl heb je digitaal toegang tot recepten en inspriratie. Ook staan er op YouTube video's. 

Kortom:
er is niets wat je tegenhoudt om zeewier te gebruiken in de keuken voor je maaltijd. 









TERUG!