Nieuws

Carrousel
Carrousel
Carrousel
Carrousel
« »

Superfood 2021

Nieuws
06 JAN 2021
Waitrose laat weten dat zeewier op koers ligt om hét must-have ingrediënt van 2021 te worden met een verkoop die met 23% is gestegen tegenover vorig jaar en met maar liefst 71% ten opzichte van 2018.

Naast het feit dat het meer diepte geeft aan de smaak van gerechten bezit zeewier ook een groot aantal gezondheidsvoordelen. In een onlangs verschenen artikel in Waitrose Health Magazine werd aandacht besteed aan het feit dat zeewier in studie uit het Journal of Applied Phycology and Marine Drug in verband werd gebracht met een lager cholesterolgehalte en bloedstolling en het behoud van een gezonde bloeddruk

"Zeewier is een bron van jodium dat de werking van de schildklier en cognitieve functies ondersteund," legt Anna Daniels van de British Dietetic Association aan Waitrose uit. "Het rijke voedingsprofiel omvat onder meer koolhydraten, vezels en proteïne, evenals ijzer, B-vitaminen, mangaan, koper, vitamine A, C, E en K, zink, kalium en magnesium. Voor veganisten is het een goede bron van aminozuren, kalk en essentiële omega 3-vetzuren."

Wij voegen daaraan toe:

ZEEWIER IS LEKKER

TERUG!