Nieuws

Carrousel
Carrousel
Carrousel
Carrousel
« »

Trenddossier

Nieuws
26 NOV 2020
Trenddossier
In juni werden wij benaderd of we wilden meewerken aan de totstandkoming van een trenddossier van Rijkswaterstaat over zeewier. Dat vonden we natuurlijk leuk en daar hebben wij graag gevolg aan gegeven. 
Afgelopen weekend ontvingen we de gedrukte exemplaren. Wat een mooi blad is dit geworden, met inzichten over de wondere wereld van zeewier vanuit allerlei expertises: nationale en internationale wetenschappers, adviseurs, ondernemers, ecoogen, biologen en bedrijven gaan met elkaar in gesprek op zoek naar antwoorden op vragen rondom zeewier als:
  • welke veelbelovende toepassingen zijn er van zeewier?
  • wat betekent het voor de (Nederlandse) voedselproductie en energietransitie als we de windparken gaan inrichten als multi-use zeeboerderijen, waarin zeewier tussen de windturbines geteeld wordt?
  • hoe zit het met ruimtegebruik, belangen en rechten op de Noordzee?
  • hoe kan zeewier op een duurzame manier geteeld worden?
  • ...
Als je heb mooie dossier wilt lezen: je kunt het aanvragen bij Rijkswaterstaat. (onderaan de pagina).

Ik voorzie een wijziging in het logo? :) :

Rijkswaterstaat gaat nog verder en organiseert op 
donderdag  maart 2021 (10-12.30)
een online symposium. 
Geïnteresseerden kunnen kunnen tijdens dit Symposium ideeën delen voor nieuwe oplossingen en samenwerkingsverbanden. Maakt u deel uit van een bijzondere samenwerking rondom de zeewierteelt en wilt u de ideeën die in dit verband ontwikkeld worden delen? Neem contact op met Rijkswaterstaat.

TERUG!