(06) 38078911
info@zeewierwijzer.nl
Wereld van zeewier
Kombu 'croutons'
Nieuws27 JUL 2018

Een van de mogelijkheden met kombu is, het blad even frituren:
knip of snij het komby blad in kleine stukjes, even in een pan olie (180°C) en als krokante smaakmaker bij of over vis doen. Of in een salade. De kombu krokantjes zijn een soort croutons, maar dan van zeewier.
Ook in het nieuwst recept wordt kombu gebruikt, maar dan gewoon in een pan gebakken.
De gefrituurde kombu kun je ook verpulveren tot poeder en vervolgens als natrium-arme zilte smaakmaker gebruiken. Of je kun een potje kombu poeder kopen, dan is het helemaal makkelijk :).
knip of snij het komby blad in kleine stukjes, even in een pan olie (180°C) en als krokante smaakmaker bij of over vis doen. Of in een salade. De kombu krokantjes zijn een soort croutons, maar dan van zeewier.
Ook in het nieuwst recept wordt kombu gebruikt, maar dan gewoon in een pan gebakken.
De gefrituurde kombu kun je ook verpulveren tot poeder en vervolgens als natrium-arme zilte smaakmaker gebruiken. Of je kun een potje kombu poeder kopen, dan is het helemaal makkelijk :).