Nieuws

Carrousel
Carrousel
Carrousel
Carrousel
« »

Den Haag

Nieuws
03 NOV 2016
Den Haag

Begin november vond er een constructieve ontmoeting plaats van St Zeewierwijzer met een senior beleidsmedewerker van het Ministerie van Economische Zaken die oa zeewier in haar portefeuille heeft. Het was goed om te horen dat de overheid druk bezig is met de mogelijkheden van algen (zowel zeewier (de macro-alg) als het zusje de micro-alg). Waar wij als stichting proberen het grote publiek te overtuigen van de voordelen van zeewier en het belang om elke dag wat zeewier te eten, is de regering bezig ervoor te zorgen dat we Nederands zeewier veilig en duurzaam kúnnen en gáán gebruiken. Je moet dan denken aan regelgeving omtrent voedselveiligheid, maar ook omtrent het oogsten: hoe doen we dat op een dusdanige manier dat we de natuur niet al te veel verstoren. Met andere woorden: DUURZAAMHEID staat, ook bij het zeewier beleid, gelukkig hoog op de agenda van onze overheid.

Daarnaast is de regering zich er ook van bewust dat er acceptatie moet zijn door de consument om van zeewier een succes te kunnen maken; en hier sluiten onze doelstellingen mooi bij elkaar aan: onze stichting is immers tot stand gekomen met als doelstelling:

Het bevorderen van de kennis over zeewier als bron van
  • voeding,
  • verzorging en
  • gezondheid.

Nu is Nederland natuurlijk niet het enige Europese land dat zoekende is hoe we deze nieuwe plantachtige kunnen inzetten om alle te verwachten 11 miljard mensen te kunnen voorzien van voldoende goede voedingsmiddelen. Dus is er op regeringsniveau ook overleg met bijv België en Portugal, landen die ook de mogelijkheden met zeewier onderzoeken. De krachten bundelen, een goed idee.

Een leerzame bijeenkomst, die zeker vervolg zal krijgen.

En een bezoek aan Den Haag is natuurlijk niet compleet zonder zeewier brood. Dus vóór aanvang van mijn duurzame terugreis per Nederlandse Spoorwegen maar even een lekker wakamé zeewier broodje gehaald bij Lekker Brood.

Zeewierwijzer doet Den Haag. 
Moeten we vaker doen.

TERUG!