Nieuws

Carrousel
Carrousel
Carrousel
Carrousel
« »

Zilte academie

Nieuws
14 OKT 2016
Zilte academie
Zeeland moet 
The
Place To Be
worden voor haar prachtige natuur en haar Zilte Zaligheden.

De zilte Academie Zeeland heeft als doel de bekendheid van het koken met de producten van de Zee en de Zeeuwse aarde te vergroten. De internationale keuken van Zeeland. Een onderdeel daarbij is het ontwikkelen van een culinair-kennisinstituut op het gebied van het 
zilte koken.
 
'No waste’, duurzaamheid en innovatie zijn vanzelfsprekende uitgangspunten.
Wij organiseren gastlessen en master classes op (V)MBO’s en Food Lab Zeeland.
De ZAZ neemt initiatieven die de Zeeuwen hernieuwd kennis laat maken met de snoepwinkel die hun provincie is. Wij ontwikkelen innovatief culinair onderwijs en laten het bedrijfsleven kennismaken met de opleidingen.

Gestart wordt nu met een serie expert meetings over zilte producten, en wat er mee gedaan kan worden, onder de titel Het Zilte Weten. Wetenschappelijke expertise wordt gekoppeld aan praktijkkennis over de herkomst en de gebruiks- mogelijkheden,en aan het vakmanschap van de chefs. Uitwisseling van kennis tussen inleiders en deelnemers aan de bijeenkomsten staat centraal en er is ruimte voor discussie.

De eerste meeting gaat natuurlijk over ZEEWIER! Met een heel divers programma:

13.30 uur Ontvangst
13.45 uur Welkomstwoord door voorzitter ZAZ, Marianne Ketting
13.55 uur Introductie door dagvoorzitter, Prof. Dr. Aad Smaal, Wageningen University and Research.
14.00 uur Karakteristieken van zeewier – Dr ir Henrice Jansen, Wageningen Marine Research
14.20 uur Groente uit Zee – Lisette Kreischer, auteur. 14.40 uur Vragen en discussie
15.00 uur pauze
15.30 uur Herkomst en verwerking, Jan Kruijsse, zeewier visser.
16.00 uur Koken met zeewier: Dave Zwaartman, chefkok van Restaurant aan Zee, Oostvoorne Kookdemonstratie
16.45 u Proeverij
17.30 u Einde

Interesse om deze bijeenkomst bij te wonen? Klik hier.

Alle informatie op de site van ZAZ.
TERUG!